Mag je dienstwapen mee naar huis?

En nu de discussie, mag een politieagent zijn dienstwapen mee naar huis nemen? Het wettelijke antwoord is ja, dat mag. Of het slim is? Nee misschien niet. of ik het ook wel eens heb gedaan? Ja dat wel. Gelukkig zijn hier ook strenge regels aan verbonden. Een agent mag zijn of haar dienstwapen in privé-tijd bij zich hebben, maar moet dit tijdens privé vervoer en thuis wel op een veilige manier hebben opgeborgen. Dat wil zeggen in een kluis die voldoet aan de eisen die in de wet staan, de munitie moet los, dus niet geladen, vervoert worden van het wapen en het moet niet mogelijk zijn om direct met het wapen te schieten. Persoonlijk haalde ik mijn wapen, die enkele keer dat ik het thuis had, altijd in onderdelen uit elkaar en die onderdelen waren weer los van elkaar opgeborgen evenals de munitie of patronen. Veel veiliger kan niet alleen ik voelde me nooit prettig wanneer dat ding in huis was en ik hoop dat dit voor veel collega’s net zo is.

Lees ook:Risico van het vak
Lees ook:Er zit een luchtje aan
Lees ook:“Klein” netwerk
Lees ook:Politieagenten mogen vaker schieten
Lees ook:En dan ben ik een stomwijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.