Tuurlijk meneer de rechercheur

Wat is dat toch met de recherche versus noodhulp (politie op straat in van die gestreepte auto’s) Waarom laten sommigen rechercheurs het altijd overkomen alsof ze zoveel beter, specialer en belangrijker zijn dan de mannen en vrouwen van de straat…Nieuwsflits! Ook jullie zijn ooit op straat begonnen en ook jullie van de recherche krijgen over het algemeen hetzelfde salaris en zijn niet of nauwelijks een rang hoger….

Een aantal van jullie weten waarschijnlijk ook als de dag van gisteren nog hoe het voelt om steeds als “de hoer” van het korps misbruikt te worden.  Alleen omdat de hogere leiding besloten heeft dat alle personele gaten in rechercheonderzoeken,  (door politiek opgelegde) projectteams, huiszoekingen enz enz, wel even opgevuld kunnen worden met de mensen uit de noodhulpdienst. Tja die zijn er immers toch 24/7 en anders zouden we zomaar weer overuren gaan maken. 

Al deze zaken zijn absoluut belangrijk, ik wil het zeker niet ontkrachten, maar de burger vindt het ook heel belangrijk dat wij ons aan onze afspraak houden met betrekking tot het binnen 10 minuten ter plaatsen zijn bij een noodmelding.  Als elke seconde telt, telt die van het vervoeren van de verdachten of een huiszoeking, als je het mij vraagt, net even anders…..sorry!

Lees ook:Samenleving slimmer dan politiek
Lees ook:Tatuu Tatuu
Lees ook:Dove en blinde collega’s
Lees ook:Asociaal rijgedrag politie
Lees ook:Politiek gelooft in kabouters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.