Jongen dood na vuurwerk afsteken

Ik noemde het incident al eerder heel kort in een blog bericht, maar nu wil ik er toch even op terugkomen. De jongen die zijn voet verloor, uit Helvoirt, is overleden aan zijn verwondingen. Het was  een heftig incident. Ook voor collega’s, maar vooral voor de vrienden van het slachtoffer, die op een aantal veilige meters afstand hebben staan kijken. Voor hun ogen is hun vriend gelanceerd en bijna geëxplodeerd. Afschuwelijk om te zien.

Ook voor deze jongens zal nieuwjaar nooit meer hetzelfde zijn. Het zal slijten met de jaren maar het blijft je bij. Net zoals ik weer even heb terug gedacht aan de jongen die vlak na 12 uur werd doodgereden in 2003, zo zal ook mijn collega zich dit blijven herinneren. Het hoort bij ons werk en gelukkig is er ook voor collega’s, net zoals voor burgers/getuigen, steeds betere opvang. Niet vaak, maar soms heb je dit echt even nodig…..

Lees ook:Haantje de voorste
Lees ook:Ga niet door naar start, u ontvangt geen 2000 euro
Lees ook:Bananensplit of Paddo’s
Lees ook:Vrede op aarde begint bij jezelf
Lees ook:Patrick van der Eem vast

Eén reactie op “Jongen dood na vuurwerk afsteken

  1. Sander

    Ik weet hoe het voelt om op een paar meter vanaf zo’n vreselijk iets te staan.
    Heb het een paar jaar geleden ook mee gemaakt.
    Toen is een mortierbom verkeerd afgestoken door een man en als hij een paar seconden later dat projectiel had afgestoken dan had ik hier ook niet meer achter mijn computertje gezeten.
    Ook als hulpverlener is het geen pretje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.