9112

In de regio Utrecht hebben ze een nieuw nummer wat gebeld wordt door collega’s in nood, in hun privé tijd. Dat ons werk namelijk niet stopt na 18.00 uur s’avonds dat is voor politiemensen geen nieuws. Regelmatig zien we dingen gebeuren waarbij het noodzakelijk is dat daar snel politie bijkomt. Misschien zien we meer, of ligt het in het aard van het beestje om overal iets van te moeten vinden. Zeker wanneer iemand onrecht wordt aangedaan, dan zullen politiemensen over het algemeen sneller ingrijpen.

Utrechtse collega’s hebben een diensttelefoon en sinds kort kunnen zij 9112 bellen en komen direct in contact met de meldkamer. Dit heeft er al toe geleid dat het leven van een collega gered is, toen een verdachte hem probeerde neer te steken en dat er twee overvallers konden worden aangehouden. Ook is deze week de verdachte van een aanranding aangehouden hierdoor. De collega zag een hoorde een hoop gegil en belde het noodnummer. Nog voordat de verdachte weg kon komen werd deze ingesloten door meerdere auto’s. Het kan dus wel, zolang als mensen zich laten leiden door moed in plaats van angst. Een tip vooor alle regio’s om hier gebruik van te gaan maken. Voor onze daadkrachtige burgers of hen die dringend hulp nodig hebben, 112 werkt net zo snel hoor.

Lees ook:Jongen dood na vuurwerk afsteken
Lees ook:Verdachte zit eerste rang
Lees ook:Koningwinter helpt inbreker aanhouden
Lees ook:Haantje de voorste
Lees ook:Ga niet door naar start, u ontvangt geen 2000 euro

2 reacties op “9112

  1. Andrew

    Nou heb ik het idee dat er net even sneller wordt gereageerd als het om een collega betreft… maar dat is natuurlijk pure speculatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jules de Vries

    Hoi Andrew,

    Bedankt voor je reactie. Sneller zou ik niet direct willen zeggen. Dat het handelen misschien effectiever is wel. In tegenstelling tot burgers kunnen politiemensen over het algemeen wat doeltreffender handelen in paniek situaties. Ze weten welke informatie nodig is om boeven te vangen zoals, de lokatie, signalement, kenteken enz. Burgers zijn vaak zo in paniek dat ze juist die details niet onthouden, wat overigens heel begrijpelijk is. Natuurlijk ga je voor collega’s door het vuur, maar de 112 krijgt voorrang op al het andere bel en portofoonverkeer dus dat zou niet uit moeten maken.

    Gr Jules.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.