Alberto Stegeman voorzien op Politie!?

Gisteravond zag ik de reclame van de nieuwe uitzending van Undercover in Nederland, van Alberto Stegeman. De aankondiging was in de trant van; Na schiphol en Defensie, komt Alberto Stegeman terug met een uitzending die heel Nederland op haar grondveste zal doen trillen…… Nou wat kan er nou schokkender zijn dan een “lek” op Schiphol en bij Defensie. Jawel een lek bij de Politie. Ik durf te wedden, (niet dat ik er trots op ben) dat we mogen gaan genieten van de slechte beveiliging binnen onze politiebureau’s. Als we heel erg veel pech hebben dan zal het hem zelfs gaan lukken om door te dringen tot de ruimtes waar onze dienstwapens zich bevinden… ( geloof me ik hoop echt van niet en heb geen voorkennis)

Afgelopen zomer hing er een waarschuwingsbrief bij ons op het politiebureau. Alberto Stegeman was ergens in Nederland op een politiebureau herkent. Hij stond toen bij een toegangshek. Het verzoek aan ons om alert te zijn wanneer we naar binnen rijden. “Let op of er niemand met je mee naar binnen loopt. Als je het niet vertrouwt controleer de bezoeker dan”. Ja een heel nobel streven, maar in de praktijk blijkt dit toch lastiger. Zo komen veel mensen, die geen uniform dragen, dagelijks bij ons en op ieder ander bureau binnen. Natuurlijk is het grootste deel collega’s, maar lang niet allemaal, althans geen politieagenten.  Moeten we dan echt altijd en overal politieagentje gaan spelen…….Uhmmm.

Lees ook:Ga niet door naar start, u ontvangt geen 2000 euro
Lees ook:Van zielig grietje naar valse heks
Lees ook:Tatuu Tatuu
Lees ook:Dove en blinde collega’s
Lees ook:Ontplofte Cobra

2 reacties op “Alberto Stegeman voorzien op Politie!?

  1. B.vanD.

    We zullen tot zondag moeten wachten op het verlossende antwoord. De gedachte dat het iets met onze organisatie te maken heeft schoot ook even door mijn hoofd. Vandaar dat ik even was gaan Googlen. Toen kwam ik hier uit.

    Los van de uitzending vind ik het -in het algemeen- bijzonder dom om te publiceren over hoe de politie werkt, niet werkt of zou kunnen werken. Ook hoe we niet werken stelt mensen in staat onze bedrijfsprocessen te doorgronden en dat brengt jou, mij en al onze collega’s in welk korps dan ook in gevaar. Als er op júllie bureau of in júllie korps iets mis, dan meld je dat intern. Nooit op internet. Stegemans en fanatici lezen mee. Als ik dit met een simpele google nieuws search naar “undercover in nederland” kan vinden, dan kan iedereen dat.

    Zulke borrelpraat hoort in de kantine of de appèl thuis. Niet op internet.
    Ik wil je vragen deze blog én mijn reactie zo snel mogelijk aan te passen of te verwijderen. Voor jouw, voor mijn, voor ieders veiligheid. Niet op de laatste plaats de veiligheid van arrestanten.
    Het spijt me bijzonder dat ik nergens een emailadres van je kon vinden, dan had ik dit gemaild.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jules de Vries

      Beste B.van D,

      Bedankt voor je reactie. Ik begrijp hem. Ook ik heb deze overweging gemaakt en je mag het dom vinden, maar het is wel waar. Ik weet niet of er in ons korps iets mis is. Ik hoop van niet, maar ook dat gaan we zondag zien. Het alternatief is, te doen of onze neus bloed. Als je bij dezelfde organisatie werkt als ik, dan is dat een beroepshouding die ons ook niet past. Bovendien ben ik van mening dat ik niets naar buiten breng, wat elke “gemiddeld burger, misdaadonderzoeker ook zelf weet en kan bedenken. Misschien moeten we meer naar onszelf en onze organisatie kijken en daar veel in verbeteren. Nogmaals ik ben niet van mening dat ik de veiligheid van de politie in gevaar heb gebracht, wel vind ik het jammer dat we als politie in een negatief daglicht kunnen worden gezet terwijl we zoveel dingen goed doen. Er wordt steeds meer van ons verwacht en met hart voor de organisatie en de maatschappij doen wij ons werk. Ondanks dat we van mening verschillen hebben we kennelijk wel hetzelfde “hart”.

      Gr Jules

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.