Oud en Nieuw horror

Ja en dan heb je vrijweekend, even rust en stilte voor de storm. De storm van de feestdagen. In tegenstelling tot alle overige ambtenaren, het bedrijfsleven, leerkrachten enz enz, gaat ons werk gewoon door. Ook met kerst zijn we nodig, sterker nog juist met kerst onstaan er vaak pittige conflicten omdat mensen en teveel drinken en met familie opgescheept zitten waar ze helemaal niet op zitten te wachten. Verplicht gezellig doen tijdens de feestdagen, je kent het vast wel. Toch mag je blij zijn dat je ze nog bij je kan hebben….

Ik werk zelf al zo’n tien jaar onregelmatig en ben eigenlijk altijd met kerst vrij. Nu ook weer, ik moet met oudjaar en nieuwjaar werken. Lekker druk en over het algemeen erg gezellig. Terwijl ik aan het typen ben dwalen mijn gedachten af naar oud en nieuw 2002/2003. Helaas loopt deze totaal anders. 

Er is niets aan de hand totdat we om 00.17 uur een spoedmelding krijgen. Een aanrijding met letsel, waarbij de dader is doorgereden….( asociale hufter, is dan mijn gevoel). Ter plaatse gekomen beleefde ik een van de moeilijkste momenten uit mijn carrière. Een jongetje van 10, welke vuurwerk aan het afsteken was, is voor het huis van zijn ouders aangereden. Dood. Een horror incident. Elk jaar nadat ik mijn familie en gelukkig nieuwjaar gewenst heb, dwalen mijn gedachten even af naar zijn ouders en naar het jongetje….Het zal voor deze mensen nooit meer een gelukkig moment zijn…Misschien leest iemand mijn blog die dit verhaal herkent en denkt, dat zijn de ouders van….Misschien wil je dan mijn boodschap overbrengen.

Alvast bedankt.

Een sterretje in de hemel…elk jaar in gedachten en nu dus op papier, wil ik jullie heel veel sterkte wensen tijdens deze moeilijke dagen…..

Lees ook:Koning winter eist 10de slachtoffer
Lees ook:Vuurwerk verwarring
Lees ook:Hoe oud zijn we nou?
Lees ook:Een beetje toleranter a.u.b.
Lees ook:Vrede op aarde begint bij jezelf

2 reacties op “Oud en Nieuw horror

  1. Sander

    Heel mooi geschreven

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.