Een beetje toleranter a.u.b.

En weer terug naar de waan van de dag. In ons landje lijkt het op het moment redelijk rustig. We zijn ons aan het voorbereiden op het nieuwe jaar. Op naar 2009 met alles wat daar bij gaat horen. De verkoop van vuurwerk is gestart en het regent overlast meldingen. Begrijpelijk, ook ik vind die aanhoudende knallen op dit moment irritant, maar met oud-jaar heb ik er geen moeite mee. Toch blijf ik me elke keer weer, vooral op 31 december, verbazen over het intolerante gedrag van onze maatschappij.

Echt waar, mensen presteren het om tijdens oudjaar om 09.55 uur te bellen ( Ik dacht dat er pas om 10.00 uur afgestoken mocht worden….) “Ja dat klopt, en wat wilt u dat we nu doen dan….tegen de tijd dat mijn collega’s in de auto zitten is het namelijk 10.00 uur en volkomen legaal om vuurwerk af te steken.” 

Of: Ja er is al heel de tijd een groep jongens voor mijn huis bezig met het afsteken van vuurwerk en daarbij kijken ze heel intimiderend….. “Ja mevrouw maar het is 31 december dus ze mogen afsteken, en boos kijken is ook niet in de wet verboden.”

Het ergste is nog dat deze mensen bellen op de 112 alarmlijn in plaats van op 0900-8844. Geloof me die staat tijdens oud en nieuw roodgloeiend en dan zakt echt je broek af van dit soort types. Laat ik mijn Blog dan gebruiken om een klein beroep te doen op onze tolerantie die ene dag in het jaar…Laat ons ons werk doen op plaatsen waar het echt uit de hand dreigt te lopen en burgers, collega’s en hulpdiensten bekogeld worden met vuurwerk of de brievenbus op de hoek in de fik zetten…Alvast bedankt!

Lees ook:Ontplofte Cobra
Lees ook:Boetes voor vuurwerk afsteken
Lees ook:Vuurwerk verwarring
Lees ook:Oud en Nieuw horror
Lees ook:Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Eén reactie op “Een beetje toleranter a.u.b.

  1. A.Steenbergen

    Wat mij betreft mogen ze het vuurwerk direct afschaffen,ik woon in Almere en daar is de knalpartij al begonnen in oktober en dit is helaas geen grap,en wat doet men er nu aan behalve slap…. politie doet sowieso niks die heeft het overal te druk voor, behalve achter de b
    alie zitten. Sorry helaas is dit mijn ervaring.
    Er zijn er nu eenmaal mensen die het letterlijk blijven verknallen voor anderen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.